Love Note Love Case Love List

5 koktejlů proti chladu, které si můžete připravit i doma.

Už máte dost chladného a ponurého počasí? Chcete si zpestřit nudná odpoledne všedních dnů? Pak je tento příspěvek určen právě vám! Shromáždili jsme pro vás 5 úžasných receptů na koktejly, jejichž příprava a konzumace bude zážitkem, který vás zahřeje na těle i na duši!

🍸  Šampaňské Mule s krvavým pomerančem🍸

Šampaňské je v chladných ročních obdobích až nudně oblíbené… ale když ho okořeníte trochou krvavého pomeranče a vodky, po jednotvárnosti není ani stopy!

Zdroj obrázku: www.halfbakedharvest.com

Ingredience:

  • šťáva z poloviny středně velkého krvavého pomeranče
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 30 ml vodky
  • 8 lístků máty
  • 60 ml vychlazeného zázvorového piva
  • chlazené šampaňské

Příprava:
Ve sklenici na šampaňské smíchejte šťávu z krvavého pomeranče, limetkovou šťávu a vodku. Pak přidejte zázvorové pivo a dolijte tolik šampaňského, abyste naplnili sklenici. Ozdobte plátky krvavého pomeranče a čerstvou mátou.

🍸 Perníkový White Russian 🍸

Koktejl White Russian je oblíbený a u mnoha lidí mimořádně populární a chladné počasí s sebou téměř automaticky přináší chuť na perník. Není divu, že smícháním těchto dvou úžasných věcí vznikne ještě úžasnější koktejl!

Zdroj obrázku: www.halfbakedharvest.com

Ingredience:

Perníkový sirup:

  • 1/4 šálku medu
  • 3 polévkové lžíce melasy cca
  • 2,5 cm čerstvého zázvoru nakrájeného na plátky.
  • 2 tyčinky skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Koktejl:

  • 60 ml vodky
  • 45 ml (3 polévkové lžíce) kávového likéru Kahlua
  • 2-4 lžíce perníkového sirupu
  • 2 – 4 lžíce šlehačky
  • skořice a perník na zdobení

Příprava:
Perníkový sirup:

Ve středně velkém hrnci smíchejte 1 až 1/3 šálku vody, med, melasu, zázvor a skořici. Na prudkém ohni přiveďte k varu, pak vařte 3 až 5 minut a stáhněte z ohně. Vmíchejte vanilkový extrakt a nechte vychladnout.

Koktejl:
Naplňte sklenici ledem a přilijte vodku, kávový likér a perníkový sirup. Lehce promíchejte, pak přidejte šlehačku, znovu promíchejte a ozdobte skořicí a perníkem.

🍸 Koktejl Bourbon Jablečný Cider Fizz 🍸

Jablečný cider a bourbon. Těžko bychom hledali dokonalejší kombinaci 🤤

Zdroj obrázku: somuchfoodblog.com

Ingredience:

Jablečný sirup:

  • 3 šálky kvalitního jablečného vína
  • 3/4 šálku hnědého cukru
  • 2 tyčinky skořice
  • 1 vanilkový lusk rozříznutý na polovinu

Koktejl:

  • 60 ml bourbonu
  • 60 ml jablečného sirupu
  • 30 ml čerstvě lisované citronové šťávy
  • 120 ml šumivého vína nebo šumivého jablečného vína
  • brusinky na ozdobu
  • led

Příprava:

Jablečný sirup:

Smíchejte jablečné víno, skořicové tyčinky a vanilku a zahřívejte na mírném ohni. Nechte ji na ohni asi 20 až 30 minut, dokud se nezredukuje asi na tři čtvrtiny svého objemu. Odstavte z ohně, vmíchejte hnědý cukr a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Koktejl:

V koktejlovém šejkru smíchejte bourbon, jablečný sirup, citronovou šťávu a trochu ledu. Protřepejte 10 sekund, přeceďte a nalijte do sklenice s ledem. Dolijte šplouchnutím šumivého vína nebo perlivého jablečného vína a ozdobte brusinkami.

🍸 Horký Tatranský čaj 🍸

Znáš ten pocit, když přijdeš domů za chladného deštivého odpoledne a jediné, po čem toužíš, je šálek horkého čaje? Co takhle udělat z obvyklé doby u čaje něco vzrušujícího? 😉

Zdroj obrázku: detoxinista.com

Ingredience:

  • 40 ml Tatranského čaje Horký silný černý čaj uvařený v jablečném džusu
  • ½ čerstvě lisované citronové šťávy
  • 3 lžičky karamelizovaného medu
  • Perník nebo vanilková tyčinka

Příprava:

Začněte zahříváním medu v malém hrnci, a když začne houstnout, přidejte trochu vody a dávejte pozor, aby se nepřipálil. Uvařte černý čaj v jablečném džusu, přidejte Tatranský čaj, citronovou šťávu a zkaramelizovaný med a máte skvělý nápoj! Podávejte v silnostěnném hrnku a ozdobte skořicovými tyčinkami nebo perníčky!

🍸 Skotské štěstí  🍸

Všichni vědí, že pokud jde o nápoje a zábavu, Skotové se v tom vyznají. Není tedy divu, že se na náš seznam dostal koktejl s příznačným názvem „Skotske štěstí“.

Zdroj obrázku: goodstuff.cz

Ingredience:

  • 60 ml likéru Drambuie (nebo jiného druhu whisky).
  • 270 ml horkého mléka
  • 90 ml horkého kakaa
  • špetka mleté skořice
  • špetka soli
  • mini marshmallows na ozdobu, šlehačka

Příprava:

Smíchejte všechny ingredience a za častého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud nezačne jemně bublat. Podávejte ještě horké a ozdobte je miniaturními bonbóny marshmallows a šlehačkou.

🍸 +1 Věčná klasika – Svařené víno  🍸

V neposlední řadě přichází na řadu to nejoblíbenější: svařené víno! Tento nápoj není třeba představovat, všichni ho známe a milujeme – ale doma ho děláme jen zřídka a recept není vůbec složitý, chce to jen trochu trpělivosti!

Zdroj obrázku: kitchenconfidante.com

Ingredience:

  • 1 láhev červeného vína
  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek jablečné šťávy
  • 2 citrony nakrájené na plátky
  • 2 pomeranče nakrájené na plátky
  • 3 tyčinky skořice
  • 2 celé muškátové oříšky
  • 1 čajová lžička celého hřebíčku
  • 1 lžička celého nového koření

Příprava:

Ve velkém hrnci smíchejte víno, cukr, jablečnou šťávu, ovoce a koření. Nápoj zahřívejte na mírném ohni, aniž by se vařil, a nechte chutě dobře promíchat alespoň 1-2 hodiny. Po uvaření sceďte, podle chuti ozdobte plátky pomeranče nebo citronu nebo tyčinkami skořice a podávejte teplé!