🍸 Šampaňské Mule s krvavým pomerančem🍸
Šampaňské je v chladných ročních obdobích až nudně oblíbené… ale když ho okořeníte trochou krvavého pomeranče a vodky, po jednotvárnosti není ani stopy!

Ingredience:
- šťáva z poloviny středně velkého krvavého pomeranče
- šťáva z 1/2 limetky
- 30 ml vodky
- 8 lístků máty
- 60 ml vychlazeného zázvorového piva
- chlazené šampaňské
Příprava:
Ve sklenici na šampaňské smíchejte šťávu z krvavého pomeranče, limetkovou šťávu a vodku. Pak přidejte zázvorové pivo a dolijte tolik šampaňského, abyste naplnili sklenici. Ozdobte plátky krvavého pomeranče a čerstvou mátou.
🍸 Perníkový White Russian 🍸
Koktejl White Russian je oblíbený a u mnoha lidí mimořádně populární a chladné počasí s sebou téměř automaticky přináší chuť na perník. Není divu, že smícháním těchto dvou úžasných věcí vznikne ještě úžasnější koktejl!

Ingredience:
Perníkový sirup:
- 1/4 šálku medu
- 3 polévkové lžíce melasy cca
- 2,5 cm čerstvého zázvoru nakrájeného na plátky.
- 2 tyčinky skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
Koktejl:
- 60 ml vodky
- 45 ml (3 polévkové lžíce) kávového likéru Kahlua
- 2-4 lžíce perníkového sirupu
- 2 – 4 lžíce šlehačky
- skořice a perník na zdobení
Příprava:
Perníkový sirup:
Ve středně velkém hrnci smíchejte 1 až 1/3 šálku vody, med, melasu, zázvor a skořici. Na prudkém ohni přiveďte k varu, pak vařte 3 až 5 minut a stáhněte z ohně. Vmíchejte vanilkový extrakt a nechte vychladnout.
Koktejl:
Naplňte sklenici ledem a přilijte vodku, kávový likér a perníkový sirup. Lehce promíchejte, pak přidejte šlehačku, znovu promíchejte a ozdobte skořicí a perníkem.
🍸 Koktejl Bourbon Jablečný Cider Fizz 🍸
Jablečný cider a bourbon. Těžko bychom hledali dokonalejší kombinaci 🤤

Ingredience:
Jablečný sirup:
- 3 šálky kvalitního jablečného vína
- 3/4 šálku hnědého cukru
- 2 tyčinky skořice
- 1 vanilkový lusk rozříznutý na polovinu
Koktejl:
- 60 ml bourbonu
- 60 ml jablečného sirupu
- 30 ml čerstvě lisované citronové šťávy
- 120 ml šumivého vína nebo šumivého jablečného vína
- brusinky na ozdobu
- led
Příprava:
Jablečný sirup:
Smíchejte jablečné víno, skořicové tyčinky a vanilku a zahřívejte na mírném ohni. Nechte ji na ohni asi 20 až 30 minut, dokud se nezredukuje asi na tři čtvrtiny svého objemu. Odstavte z ohně, vmíchejte hnědý cukr a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Koktejl:
V koktejlovém šejkru smíchejte bourbon, jablečný sirup, citronovou šťávu a trochu ledu. Protřepejte 10 sekund, přeceďte a nalijte do sklenice s ledem. Dolijte šplouchnutím šumivého vína nebo perlivého jablečného vína a ozdobte brusinkami.
🍸 Horký Tatranský čaj 🍸
Znáš ten pocit, když přijdeš domů za chladného deštivého odpoledne a jediné, po čem toužíš, je šálek horkého čaje? Co takhle udělat z obvyklé doby u čaje něco vzrušujícího? 😉

Ingredience:
- 40 ml Tatranského čaje Horký silný černý čaj uvařený v jablečném džusu
- ½ čerstvě lisované citronové šťávy
- 3 lžičky karamelizovaného medu
- Perník nebo vanilková tyčinka
Příprava:
Začněte zahříváním medu v malém hrnci, a když začne houstnout, přidejte trochu vody a dávejte pozor, aby se nepřipálil. Uvařte černý čaj v jablečném džusu, přidejte Tatranský čaj, citronovou šťávu a zkaramelizovaný med a máte skvělý nápoj! Podávejte v silnostěnném hrnku a ozdobte skořicovými tyčinkami nebo perníčky!
🍸 Skotské štěstí 🍸
Všichni vědí, že pokud jde o nápoje a zábavu, Skotové se v tom vyznají. Není tedy divu, že se na náš seznam dostal koktejl s příznačným názvem „Skotske štěstí“.

Ingredience:
- 60 ml likéru Drambuie (nebo jiného druhu whisky).
- 270 ml horkého mléka
- 90 ml horkého kakaa
- špetka mleté skořice
- špetka soli
- mini marshmallows na ozdobu, šlehačka
Příprava:
Smíchejte všechny ingredience a za častého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud nezačne jemně bublat. Podávejte ještě horké a ozdobte je miniaturními bonbóny marshmallows a šlehačkou.
🍸 +1 Věčná klasika – Svařené víno 🍸
V neposlední řadě přichází na řadu to nejoblíbenější: svařené víno! Tento nápoj není třeba představovat, všichni ho známe a milujeme – ale doma ho děláme jen zřídka a recept není vůbec složitý, chce to jen trochu trpělivosti!

Ingredience:
- 1 láhev červeného vína
- 1 šálek cukru
- 1 šálek jablečné šťávy
- 2 citrony nakrájené na plátky
- 2 pomeranče nakrájené na plátky
- 3 tyčinky skořice
- 2 celé muškátové oříšky
- 1 čajová lžička celého hřebíčku
- 1 lžička celého nového koření
Příprava:
Ve velkém hrnci smíchejte víno, cukr, jablečnou šťávu, ovoce a koření. Nápoj zahřívejte na mírném ohni, aniž by se vařil, a nechte chutě dobře promíchat alespoň 1-2 hodiny. Po uvaření sceďte, podle chuti ozdobte plátky pomeranče nebo citronu nebo tyčinkami skořice a podávejte teplé!